Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нульова толерантність до корупції – в дії

, опубліковано 16 червня 2023 о 13:11

Працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Кіровоградській області у співпраці із оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, спільно із слідчими ДБР за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито протиправну діяльність посадовиці Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

Так, 9 червня 2023 року було зафіксовано факт отримання працівницею Головного управління ДПС у Кіровоградській області від одного із суб’єктів господарювання області неправомірної вигоди за сприяння в прийнятті та реєстрації податкових накладних.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання речей та предметів, які мають суттєве значення, правоохоронцями проведено обшуки в адміністративному приміщенні Головного управління ДПС у Кіровоградській області та за місцем мешкання працівниці податкового органу, яку затримано в порядку статті 208 КПК України.  

Цій працівниці було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Відповідно до рішень суду відносно неї обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою внесення грошової застави, а також відсторонено від виконання посадових обов’язків терміном на два місяці.