Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оголошено добір на вакантні посади до Державної податкової служби України

, опубліковано 15 травня 2020 о 14:08

З метою забезпечення безперебійної діяльності Державної податкової служби України розпочато добір на низку вакантних посад державної служби категорії «Б» апарату ДПС та її територіальних органів шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину.

Долучитись до команди можна, ознайомившись з детальною інформацією щодо актуальних вакансій на Єдиному порталі вакансій державної служби (career.gov.ua).

Нагадаємо, що Державну податкову службу України утворено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, реорганізувавши Державну фіскальну службу України шляхом поділу. ДПС почала здійснювати покладені на неї функціональні повноваження 28 серпня 2019 року.

На жаль, тільки 23 січня 2020 року було утворено Конкурсну комісію з проведення конкурсу на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В» у центральному апараті ДПС та її територіальних органах.

14.02.2020 було оголошено конкурс на зайняття двох вакантних посад державної служби категорії «Б» апарату ДПС.

27.03.2020 проведення конкурсу було зупинено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211.

13.05.2020 скасовано проведення конкурсу відповідно до прикінцевих положень Закону України від 13 квітня 2020 року № 553-IX «Про внесення змін до Закону України Державний бюджет України на 2020 рік».

У зв’язку з цим ситуація з кадровим забезпеченням в Державній податковій службі України стала вкрай критичною.

Зокрема, станом на 14.05.2020 у керівному складі апарату ДПС є 81,3% вакансій, а її 27 територіальних органів – 60,3% вакансій.

Довідково.

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 290 «Деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у виняткових випадках суб’єкт призначення або керівник державної служби державного органу можуть оголосити добір на ту чи іншу вакантну посаду державної служби у зв’язку з гострою необхідністю забезпечення функціонування цього державного органу шляхом укладання строкового контракту.

Участь в оголошених доборах є однією з реальних можливостей оновлення кадрового потенціалу ДПС шляхом залучення молодих і креативних кадрів для реалізації першочергових завдань та впровадження перспективних змін у Державній податковій службі України.