Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Земельний податок: буковинські платники сплатили до бюджету 147,5 млн грн податку

, опубліковано 10 червня 2021 о 14:04

За п'ять місяців 2021 року надходження плати за землю від платників Буковини склали 147,5 млн грн. З вказаної суми, що надійшла до місцевого бюджету, внесок юридичних осіб склав – 117,4 млн грн. Решту – 30,3 млн грн сплатили фізичні особи. Про це розповіла заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

У поточному році продовжується позитивна динаміка зростання доходів місцевої громади з плати за землю: порівняно з надходженнями податку у січні-травні 2020 року, цього року сума надходжень збільшилась на 40,7 млн гривень.

Варто зазначити, що наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевого бюджету, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. На земельний податок припадає понад 9,7 відсотка у загальній сумі надходжень до місцевої казни.

У податковій службі нагадують, що відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Також буковинцям слід пам’ятати, фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення (надсилається до 1 липня).

Відтак, 30 серпня 2021 року кінцевий термін сплати податку за 2020 рік землевласниками та землекористувачами - громадянами.