Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині показники сплати податків перевищили минулорічні на 27,3 відсотка

, опубліковано 11 червня 2021 о 07:44

Платники податків Волині впродовж п’яти місяців  2021 року сплатили до бюджетів усіх рівнів 4 мільярди 494 мільйони гривень платежів.

Сума сплачених в області податків  на 963 мільйони гривень більша аналогічного періоду торік.

«Ріст сплати податків, що за підсумками п’яти місяців поточного року склав 27,5 відсотка, відкриває гарні перспективи для успішного завершення з точки зору забезпечення бюджетних надходжень першого півріччя. Цей момент важливий не лише для своєчасного фінансування з державного бюджету соціально-економічних програм. Громади теж отримують податкові надходження своєчасно. Тож мають можливість планувати витрати для втілення соціально важливих ініціатив з врахуванням додатково залучених надходжень», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Серед чинників, що дозволяють податківцям більш ефективно адмініструвати податкові платежі, в ГУ ДПС у Волинській області називають впровадження сучасних інформаційних технологій.

«Саме електронний формат взаємодії з бізнесом забезпечує якісно новий рівень обміну інформацією та запобігає корупційним ризикам. Інформаційні рішення та електронні сервіси, пропоновані бізнесу ДПС, суттєво полегшують процес звітування перед податковою. Разом з тим, фахівці податкового адміністрування своєчасно отримують повну інформацію для подальшою аналітичної роботи задля протидії схемам мінімізації.Ми першочергово зосереджуємо увагу на діяльності платників, які створюють ризики несплати податків», - підсумувала Ольга Ліщинська.