Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Тернопільщини сплатили майже 1,1 млрд гривень єдиного внеску

, опубліковано 08 квітня 2021 о 16:36

Понад 1 млрд 86,6 млн грн на соціальні гарантії перерахували жителі та роботодавці Тернопільщини впродовж першого кварталу цього року. «При цьому сплата перевищила очікувані надходження на 12,9 відсотка. Відтак держбюджет додатково отримав 123,9 млн грн єдиного внеску. Приріст цього платежу до січня-березня минулого року склав 157,4 млн грн, або на 16,9 відсотка більше», – інформував начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він розповів, що у березні платники краю спрямували на соціальні потреби 393 млн грн єдиного внеску. Це перевищило очікувані надходження на 14,4 відсотка, отож до скарбниці держави додатково надійшло 49,5 млн гривень. Порівняно із березнем 2020 року надходження єдиного внеску збільшились на 69,7 млн грн, або плюс 21,6 відсотка.

Таку позитивну динаміку забезпечують представники бізнесу, які навіть у час пандемії дбають про своїх працівників, забезпечуючи їх робочими місцями та надаючи соціальні гарантії. «Нелегальна зайнятість це не лише втрати бюджетів, а й часто важкі наслідки для людей, які погоджуються на отримання зарплати «у конвертах», без належного оформлення трудових відносин. Тому наполегливо рекомендую підприємництву дотримуватись законодавства щодо оплати праці та проявити відповідальність за працівників, створюючи їм комфортні умови праці та надаючи гарантований державою захист», – зазначив Михайло Яцина.