Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіксують ріст сплати ПДВ на 23 відсотки

, опубліковано 11 вересня 2020 о 11:43

За підсумками січня-серпня 2020 року до держбюджету господарюючі суб’єкти Волині сплатили 1 мільярд 274 мільйони гривень податку на додану вартість.

Сума перерахованого до державного бюджету ПДВ в області на 23,1 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Ріст сплати ПДВ зумовлений не лише економічним відновленням після жорсткого періоду карантинних обмежень, а й суттєвим покращенням адміністрування цього податку. Зупиняючи фіктивні господарські операції через Систему моніторингу оцінки ризиків, фахівці податкової служби створюють більш сприятливі умови для діяльності прозорого і легального бізнесу. Саме наша протидія сумнівним господарським оборудкам дозволяє сумлінному бізнесу своєчасно отримувати бюджетне відшкодування ПДВ», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що фахівці податкової служби максимально мінімізують можливість формування фіктивного податкового кредиту недобросовісним бізнесом.

«Усі схеми ухилення від оподаткування мають бути зруйновані, Тож звертаюся до представників бізнесу з проханням уважно аналізувати власну господарську діяльність та не допускати сумнівних ділових контактів, що згодом дадуть підстави для включення платника до групи ризикових. Хоч СМ КОР  не обмежує право господарюючих суб’єктів  постачати і купувати товари, перебування в групі ризику створює додаткові незручності, як-то надання пояснень та документів для підтвердження реальності здійснюваних господарських операцій», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: у січні-серпні волинському бізнесу відшкодовано 371.1 мільйона гривень податку на додану вартість.