Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 03 липня 2013 року № 474 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251 і від 13 березня 2013 р. № 188”

опубліковано 14 липня 2017 о 11:54

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 03 липня 2013 року № 474 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня     2010 р. № 1251 і від 13 березня 2013 р. № 188” (далі – постанова).  

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Основною метою прийняття постанови є забезпечення: державного контролю за якістю та своєчасністю виготовлення марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, контролю за обігом, використанням марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, недопущення зупинки виробництва та імпорту підакцизних товарів, забезпечення в повному обсязі надходжень податків, зокрема акцизного податку до державного бюджету.

4. Строк виконання заходів із відстеження

Липень 2017 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Під час періодичного відстеження результативності регуляторного акта використано статистичний метод відстеження.

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу результативності статистичних показників. За період дії постанови виробниками алкогольних напоїв і тютюнових виробів отримано      2,96 млрд. марок акцизного податку.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта Основним показником результативності акта є зменшення надходжень на внутрішній ринок фальсифікованої, неякісної, необлікованої продукції та з підробними марками акцизного податку, що сприяє збільшенню надходжень акцизного податку до державного бюджету.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Прийняття постанови сприяло своєчасному виготовленню марок акцизного податку, безперебійному отриманню суб'єктами господарювання марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів з урахуванням  потужностей підприємств, обсягів виробництва, ефективному контролю за виробництвом і обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також якісному прогнозуванню та аналізу надходжень акцизного податку до державного бюджету.

 

В.о. Голови Державної

фіскальної служби України                                                                 М.В. Продан