Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Минулорічні доходи задекларували понад 10,8 тис. громадян Одещини

, опубліковано 29 травня 2023 о 16:15

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що в рамках кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, станом на 01 травня 2023 року, подано 10837 податкових декларацій про майновий стан і доходи.

«Сума задекларованих доходів склала 5,6 млрд грн, що на 2,4 млрд грн, або на 76,2 відс. більше показників аналогічного періоду минулого року», – поінформував в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.  

За результатами декларування своїх доходів громадянами Одещини визначено податкові зобов’язання до сплати в бюджет 191,8 млн грн податку на доходи з фізичних осіб та 21,3 млн грн військового збору.

Як зазначив  Руслан Хван, задекларували дохід, що перевищує 1 млн гривень, 537 платників Одещини, що на 301 громадянина більше ніж за січень – квітень минулого року. Загальна задекларована сума доходу таких платників склала 4,7 млрд грн, з яких самостійно нараховані податкові зобов’язання до сплати: 158,8 млн грн –  податку на доходи фізичних осіб та 15,5 млн грн – військового збору. 

Нагадуємо, граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи, – до 1 серпня 2023 року  для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

До уваги! Якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України).

Платник податку – фізична особа, який зобов’язаний подати податкову декларацію, визначає свої податкові зобов’язання, які сплачує за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків оприлюднена на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням https://od.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.