Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС сприяє правоохоронним органам у розслідуванні протиправних дій працівників служби

, опубліковано 14 липня 2023 о 13:12

11 липня 2023 року працівниками Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно із слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України в межах досудового розслідування кримінального провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3  ст. 368 КК України, у порядку ст. 208 КПК України затримано працівника Головного управління ДПС у Вінницькій області за підозрою в отриманні ним від одного з суб’єктів господарювання області неправомірної вигоди за сприяння у вирішенні питання щодо не притягнення до відповідальності за порушення податкового законодавства.

На підставі ухвал суду правоохоронцями проведено обшуки в адміністративному приміщенні Головного управління ДПС у Вінницькій області та за місцем мешкання податківця, за результатами яких вилучено документи та речі, які мають значення у кримінальному провадженні.   

Податківцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» та відповідно до рішення суду застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.